Laden van de site...

 
videos

Palestijnen die hun huis worden gezet in Oost Jeruzalem


Hoe Israël de Palestijnse vissersboten kidnapt en geweld pleegt op vissers. Volgens het internationale recht is dit niets anders dan piraterij.


Kinderen van kolonisten in Hebron plegen geweld tegen een cameraman. Het leger staat et bij te kijken en doet niets.


het administratieve wapen

De staat Israël is een joodse staat en de doelstelling van Israël is om een steeds grotere joodse meerderheid te krijgen, zowel in Israël als in de bezette gebieden.
Deze video vertelt het verhaal van een Palestijnse vrouw uit Jordanië, die bij haar huwelijk met een Palestijn uit de Westbank voor de gruwelijke keuze stond: met haar man naar Jordanië vertrekken en niet meer terugkeren of illegaal toch getrouwd zijn in de Westbank. De vrouw koos voor het laatste. Ze kan geen legaal werk vinden omdat ze geen papieren heeft. Ze kan niet reizen in de Westbank, omdat er overal Israëlische checkpoints zijn. Haar familie uit Jordanië wordt niet toegelaten om haar te zien. Haar familie heeft ze 11 jaar niet meer gezien.
Het administratieve wapen dat Israël gebruikt om het grondgebied te verjoodsen is bijzonder effectief.

bekijk de film


palestijns dorp aangevallen door settlers

Settlers van de joodse nederzetting Yitzhar hebben land in brand gestoken en vallen het dorp 'Asira al-Qibliya aan.
Op een gegeven ogenblik openen ze het vuur op ongewapende burgers. De Israëlische soldaten staan ernaar te kijken en doen niets. De palestijnse jongen Fathi 'Asayira wordt in zijn hoofd geschoten.

bekijk de film


de vernietiging van Al Araqib

Al Araqib werd op 27 juli 2010 vernietigd door een Israëlische politie-eenheid van 1300 man. In 4 uur tijd werden 60 woningen vernietigd en meer dan 300 inwoners dakloos gemaakt.
Al Araqib bestaat langer dan de staat Israël, heeft een begraafplaats die teruggaat tot het begin van de vorige eeuw. Toch verklaart Israël de plaats illegaal. De bewoners zijn burgers van de staat Israël, betalen belastingen, toch worden hun bezittingen door diezelfde staat vernietigd.


getuigenissen van Israëlische soldaten in 2006


vernietiging van elektriciteitsvoorziening in aanbouw in de Westbank


Het getuigenis van Iyad Burnat uit Bil’in Iyad Burnat ontmoette ik in juli 2012 in Bil’in. Daarna op 18 februari in Brussel. 6 Jaar lang al organiseert het dorp geweldloze demonstraties tegen de muur en de inlijving van land.
Er zijn al verschillenden van zijn dorp doodgeschoten door Israëlische militairen.
Als vergelding voor de demonstraties spuit Israël vervuild water over het land.
Door de nachtelijke raids en geluidsbommen durft zijn dochter van 7 niet meer alleen te slapen....

De broer van Iyad, Emad Burnat, maakte de film 5 broken camaras. Deze film is nog steeds te krijgen. De film bevat beelden van de creatieve demonstraties in Bil´in en ook van de kille moord op een geliefde activist. 5 Camera´s van Emad werden op verschillende manieren door Israëli´s kapot gemaakt.